fbpx
Szellőzőrendszer fertőtlenítés

A szellőzőrendszer fertőtlenítés akkor válik szükségessé, ha biztosra akarunk menni, és az adott légtechnika felületein a kórokozókat is elpusztítjuk.

Mi a különbség szellőzőrendszer fertőtlenítés és tisztítás között?

A szellőzőrendszer tisztítás alapvetően a rendszerben lerakódott kosz eltávolítását és a szellőzés hatékonyságának helyreállítását szolgálja.

Tisztításhoz a csővezetéket mechanikai úton, egy speciális gépi kefével járjuk végig, hogy minden lerakódott por, kosz lejöjjön, amit egy szűrővel fogunk fel az adott szakasz végén.

Légtechnika fertőtlenítés esetén ehhez egy további művelet is tartozik. A megtisztított csővezetékbe fertőtlenítő hatású ködöt fújunk, a csővezeték másik végén pedig ventilátorral szívunk, hogy a teljes felületet belepje.

A folyamat végére elpusztul a kórokozók többsége.

Kérd az ingyenes felmérést

Gyors időpont-egyeztetés után kiszállunk a helyszínre, belenézünk a szellőzőrendszerbe, aztán írásos ajánlatot kapsz tőlünk.

Miből áll a szellőzőrendszer fertőtlenítés?

Felmérjük a feladatot

Első körben mindig felmérjük, hogy pontosan milyen eszközöket kell tisztítanunk és fertőtlenítenünk azok hol helyezkednek el, és hogyan lehet hozzájuk férni.

Előkészítjük a terepet

A munkaterületet gondosan előkészítjük.

Tisztítónyílásokat vágunk

Ha szükséges, akkor a csövekre szakaszonként tisztítónyílásokat  vágunk, és szerelőajtókat építünk be. Ezeken a nyílásokon keresztül tudunk hozzáférni a rendszerhez, hogy alaposan ki tudjuk tisztítani. Amennyiben ezek a nyílások egyszer elkészültek, akkor legközelebb is ugyanezeket fogjuk használni.

Nagyteljesítményű ventilátort kapcsolunk a szakaszokhoz

A légtechnikai csövek fertőtlenítéséhez azokat szakaszonként át kell szellőztetni, így szükséges egy  ventilátor telepítése.

Ködképző géppel fertőtlenítőszert juttatunk be

Egy ködképző géppel a fertőtlenítőszert pára formájúra alakítjuk, és bepermetezzük a rendszerbe.

Kitakarítunk magunk után

Amikor minden csillog, gondosan összepakoljuk a hozott berendezéseket, eltávolítjuk a védőfóliákat, és alaposan kitakarítunk.

Kérd az ingyenes felmérést

Gyors időpont-egyeztetés után kiszállunk a helyszínre, belenézünk a szellőzőrendszerbe, aztán írásos ajánlatot kapsz tőlünk.

Nálunk már jártunk

Referenciák