fbpx
Blog

Poros szellőzőrendszert tisztítottunk egy pest megyei hipermarketben

A poros rendszer tisztítása során a 2 db légkezelő berendezést és a 6 db mennyezeti gépet átfogóan tisztítottuk és fertőtlenítettük, beleértve a motor és ventilátor tereket, szűrőházakat és a hőcserélő egységeket. Leszereltük az anemosztátokat, megbontottuk a meglévő csővezetékeket és a csatorna belső faláról eltávolítottuk a poros lerakódást egy forgókefe és egy nagy teljesítményű ventilátor segítségével. A munkafolyamat végeztével az egyes szakaszokon ULV ködképző géppel, ÁNTSZ engedélyes fertőtlenítőszerrel ködöt juttattunk a csővezetékekbe.

Split klíma karbantartás egy budapesti irodaépületben

Egy budapesti irodaházban 15 db split klíma berendezést tisztítottunk és fertőtlenítettünk. A kültéri és a beltéri egységek hőcserélőit, illetve ventilátorait ÁNTSZ engedéllyel rendelkező klímatisztító szerekkel mostuk át. Átvizsgáltuk a készülékeket és a hibákat jegyzőkönyvben küldtük el a megrendelőnek. A split klíma karbantartást féléves rendszerességgel indokolt elvégezni.

Csőventilátor csere és konyhai elszívó rendszer tisztítás egy benzinkúton

Zsíros konyhai elszívó rendszert tisztítottunk az M6-os autópálya egyik pihenőhelyének A és B oldali benzinkútjain. Zsírtalanítottuk az elszívó ernyőket és a kapcsolódó csöveket, az elrongálódott flexibilis csőszakaszokat mindkét oldalon cseréltük. A keleti oldal radiális csőventilátorát cserélnünk kellett, mivel a meglévő ventilátor elromlott, csapágyas lett. A munkát 1 éjszaka alatt végeztük el, hogy az üzlet forgalmát legkevésbé zavarjuk.

Éves tisztítás, fertőtlenítés és szűrőcsere egy pest megyei bemutatóteremben

Egy piacvezető jakuzzigyártó cég bemutatótermének éves légtechnikai rendszer karbantartását végeztük el. A szociális helyiségekhez tartozó poros légtechnikai rendszer évente egyszeri komplett tisztításával és fertőtlenítésével, beleértve a kapcsolódó csővezetékeket és légkezelőket is. 
Első alkalommal 500 mm x 500 mm-es revíziós ajtókat építettünk be, a későbbiekben ezeken keresztül történik a tisztítás. A légkezelőkben lévő szűrőket, illetve az irodai hővisszanyerős szellőztető rendszer szűrőit 6 havonta cseréljük.

Egy soproni étterem konyhájának elszívó rendszerét tisztítottuk

A zsíros konyhai elszívó rendszer tisztítása során forró vízzel és aktívhabbal oldottuk le a zsírt az elszívóernyőkről, zsírfogókról és az ezekhez kapcsolódó csővezetékről. A képeken jól látható, hogy miért fontos a berendezéseket fóliával jó alaposan letakarni. A munkaterületet a tisztítás végeztével ragyogó tisztára és szárazra töröltük. A munkafolyamatokról minden esetben fényképes, videós dokumentáció készül. A törvényileg előírt tisztítás megtörténtéről pedig vállalkozói igazolást állítunk ki.

Egy nagyüzem légkezelőjének javítása, tisztítása és fertőtlenítése

A légkezelő karbantartása során tisztítottuk a hőcserélőket, cseréltük a szűrőket, az ékszíjakat és az ékszíjtárcsákat. Az egyes szakaszokat ULV ködképző géppel fertőtlenítettük. A tisztítás után a légkezelő teljesítményéről mérési jegyzőkönyvet készítettük.

Zsíros konyhai elszívó tisztítása és karbantartása egy határmenti étteremben

Egy 400 férőhelyes csárda nagykonyhai elszívó rendszerét tisztítottuk és javítottuk.

Mivel a kombi sütők feletti mellék ernyők nem tudták megfelelően elszívni a keletkező gőzöket, ezért a két ernyőt rákötöttük a zsíros elszívó fő ágára, a korábbi pillangó szelepeket kivágtuk és új szelepeket építettünk be. Cseréltük a szűrőket és a mosogató helyiségben lévő flexibilis csövet.

A külső falon lévő elszívó ventilátor korábban egy rácson keresztül a falra és a környezetére fröcskölte a zsíros szennyeződéseket. Ezt átalakítottuk egy lemez borítással és egy kidobó csővezeték felszerelésével, amitől a ventilátor rendszeresen karbantartható lett és a hatásfoka is javult.

Az elszívó ernyőket, a zsírfogókat, valamint a kapcsolódó csővezetékeket forróvizes, aktívhabos vegyszerrel tisztítottuk. A berendezéseket takarófóliával védtük és a munkaterületet folyamatosan takarítottuk.

Csarnokszellőztető ventilátorok telepítése egy Budapest környéki üzemben

Csarnokszellőztető ventilátorokat telepítettünk egy hatalmas üzem álmennyezeti részébe. A nyugati oldalon két nagy teljesítményű befúvó ventilátor, az északi oldalon pedig két hasonló méretezésű elszívó került a szendvicspanelbe, a homlokzaton túlnyomásos zsalu takarásokkal, a beltérben benyúlás elleni védelemmel. A rendszer időzítővel szabályozható a kívánt légcsere függvényében. A levegő minősége a légtér átmozgatásának és az elhasznált levegő kivezetésének köszönhetően sokat javult.

Poros légtechnikai rendszer tisztítása egy budapesti fitnesz teremben

Egy budapesti fitnesz terem poros légtechnikai rendszerét tisztítottuk. A rendszer átfogó tisztítása 2 napot vett igénybe.

A poros légtechnikai rendszerek tisztítása során levesszük az anemosztátokat és a csatorna rendszer belső faláról eltávolítjuk a poros lerakodást egy forgókefe és egy nagy teljesítményű ventilátor segítségével. 
A munkafolyamat végeztével ÁNTSZ engedélyes fertőtlenítőszerrel ködöt juttatunk a rendszerbe.